Nagrada novinarki B92

Novinarka B92 Aleksandra Stanković dobila je drugu nagradu u okviru BIRN-ovog programa stipendiranja novinara na Balkanu.

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2008.

15:47

Default images

Program za Balkan (Balkan Fellowship for Journalistic Excellence), koji su pokrenuli Fondacija Robert Boš i Fondacija Erste, u saradnji sa BIRN-om (Balkanskom mrežom za istraživačko novinarstvo), ove godine za temu je imao energetiku. Od 70 novinara koji su aplicirali, 10 novinara dobilo je novac i profesionalnu podršku za sopstveni novinarski istraživački projekat, a proglašena su tri najbolja članka.

U ovom programu učestvuje 10 novinara iz Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Kosova i Albanije.

Ove godine prvu nagradu je dobio novinar sa Kosova Lavdim Hamidi koji piše za list Zeri, a treću nagradu dobio je novinar iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bajtarević.

Tema je bila energija, a članak novinarke B92 biće objavljen u austrijskom listu "Standard".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: