Profesori rade besplatno

Časovi u odeljenju talentovanih fizičara pri gimnaziji "Svetozar Marković" u Nišu skraćeni su danas na 30 minuta zbog neregulisanog statusa profesora.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.11.2008.

10:47

Default images

Tri meseca profesori Prirodno matematičkog fakulteta nastavu u tom odeljenju izvode besplatno. Predsednik Odseka za fiziku koji prati rad odeljenja prof. dr Ljubiša Nešić u saopštenju medijima navodi da je opstanak ovog odeljenja doveden u pitanje nečinjenjem Ministarstva prosvete.

Skraćivanje časova na 30 minuta samo je upozorenje nadležnima, a ukoliko oni na to ostanu inertni, biće preduzete i oštrije forme protesta, najavljeno je u saopštenju.

Talentovani fizičari niške gimnazije osvajači su mnogih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Ovakvo odeljenje je jedinstveno u Srbiji, a zbog pojačanog programa rada s obdarenim đacima, nastavu izvode i univerzitetstki profesori sa PMF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: