Narodna partija sa DSS-om i NS-om

Portparol DSS-a Andreja Mladenović potvrdio da su se DSS, NS i stranka Maje Gojković dogovorili o saradnji i koaliciji na sledećim parlamentarnim izborima.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Nedelja, 19.10.2008.

03:01

Default images

Mladenović je agenciji Beta rekao da će narednih dana biti održano više sastanaka lidera tri partije te da bi sporazum o saradnji trebalo da bude potpisan u narednih desetak dana.

"Onog trenutka kada je Maja Gojković odlučila da formira Narodnu partiju, za nas je bila najprirodnija i najbolja ideja da DSS, NS i NP naprave snažan savez", rekao je Mladenović i dodao da tri stranke "rukovodi ista ideja odbrane državnih i nacionalnih interesa demokratske Srbije".

Portparol DSS-a je rekao da je prvi susret troje lidera održan u petak u Novom Sadu, po promociji knjige lidera DSS-a Vojislava Koštunice "Odbrana Kosova", i naveo da je za predsednike DSS-a i NS Vojislava Koštunicu i Velimira Ilića velika čast što će jedna dama biti jedan od lidera novog saveza.

Na pitanje da li je moguće proširenje saveza na još neku od stranaka desnog centra, odnosno Srpsku naprednu stranku ili Srpsku radikalnu stranku, Mladenović je kazao da će se saradnja opozicije u parlamentu nastaviti, ali se DSS neće mešati u sukob u SRS odnosno sada već između dve stranke - radikala i naprednjaka.
Maja Gojkoviæ (FoNet, arhiv)
Gojkovića je za "Novosti" potvrdila da će uskoro pojačati narodnjačku koaliciju, navodeći da političku budućnost vidi u uspešnoj saradnji sa Koštunicom i liderom NS-a Velimirom Ilićem.

"Na lični poziv Vojislava Koštunice prisustvovala sam promociji njegove knjige 'Odbrana Kosova'. On i ja se znamo 20 godina, a samo nam je nekoliko minuta bilo potrebno da se potpuno razumemo i da dogovorimo blisku saradnju u okviru narodnjačkog bloka", izjavila je Gojkovićeva.

Ona je rekla da očekuje da će izbori biti ubrzo raspisani i navela da opozicija mora naći model da se zajednički bori za ostvarivanje svojih ciljeva.

Na pitanje da li očekuje da se za sledeće izbore formira zajednička narodnjačka lista, Gojkovićeva je odgovorila potvrdno i rekla da veruje da isto očekuju i Koštunica i Ilić.

"Ideje koje zastupamo vode stabilnosti ove države. A kad država bude stabilna, imaće izbore jednom u četiri godine, što je moja želja. Ova vlada teško da može izdržati mandat", ocenila je Maja Gojković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: