"Meša Selimović" za Mirka Kovača

Roman Mirka Kovača "Grad u zrcalu" laureat ovogodišnje nagrade "Meša Selimović" u okviru Međunarodnih književnih susreta u Tuzli

Izvor: B92

Nedelja, 07.09.2008.

15:30

Default images

Delo, inače izdanje Samizdat B92, ocenjeno je kao najbolji roman u prethodnoj godini na govornom području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Sam Kovač je za B92 rekao da nagrada ima za njega posebno značenje, iako je za ovo delo već dobio najviša hrvatska i crnogorska priznanja.

"Ovo mi je najdraža nagrada, jer sam i poznavao Selimovića. Sa druge strane, nagrada se dodeljuje za ceo jezički prostor Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH, a ja se osećam delom svih tih kultura", rekao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: