Matićeva: VoIP protivzakonit

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kaže da firme koje u Srbiji pružaju telefonske usluge putem VoIP-a to rade nelegalno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2008.

12:49

Default images

Ona je kazala da u Srbiji još nije dozvoljeno pružanje te vrste telekomunikacionih usluga, ističući da je planirano da se do kraja godine usvoji pravilnik o VoIP-u i reguliše ta oblast. Upitana da li će firme koje sada pružaju telefonske usluge preko Internet protokola (VoIP-a) snositi posledice za to, Matićeva je kazala da se nada da će se uskladiti sa zakonom.

"Kašnjenje sa donošenjem regulative za posledicu ima to da se tržište razvija stihijski i neregulisano", kazala je Jasna Matić za agenciju Beta, napominjući da taj zaključak izvlači iz iskustva rada sa stranim investitorima.

Matićeva je od 2003. do 2007. godine bila direktorka Agencije za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: