Ptičiji grip ponovo u Nigeriji

Smrtonosni virus ptičjeg gripa H5N1 pojavio se na dve pijace živine u Nigeriji, saopštilo je nigerijsko ministarstvo poljoprvrede.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2008.

19:29

Default images

To su prvi zabeleženi slučejvi u toj zemlji posle 10 meseci Zvaničnik ministarstva je rekao da su zaraženi pilići i patke otkriveni u gradovima Kano i Kacina na severu zemlje, preneo je danas Glas Amerike. Virus H5N1 prvi put je otkriven u Nigeriji februara 2006. godine, a poslednji slučaj je zabeležen oktobra 2007.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, taj visoko patogeni virus ptičjeg gripa pojavio se u Aziji pre pet godina i potom je zabeležen u 60 zemlja. Od 2003. godine, od tog virusa umrla su 243 čoveka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: