"Pasoš Kosova ne važi u Makedoniji"

Makedonska granična policija nije dozvolila ulazak sa novim pasošima Kosova na teritoriju Makedonije, piše prištinski Zeri.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2008.

10:55

Default images

To je urađeno, navodi list, u skladu sa tim da Skoplje zvanično još nije priznalo novododeljene pasoše na kojima piše "Republika Kosovo". Prvi pasoši izdati su juče u Prištini, a uručio ih je predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači.

Reakcija makedonskih graničnih službi izazvala je iznenađenje na Kosovu, jer je Vlada u Skoplju najavila, bar su tako preneli makedonski mediji, da će prihvatiti nove pasoše, bez obzira na to što nije donela odluku o statusu Kosova.

"Bez obzira na to što Republika Makedonija nije priznala nezavisnost Kosova, priznaće nove putne isprave", preneli su makedonski mediji sredinom ovog meseca.

Mediji u Skoplju su preneli izvore iz Vlade da Makedonija smatra da su nove putne isprave Kosova kontinuitet dosadašnjih pasoša UNMIK-a i na taj način kosovski građani će moći sa novim dokumentima nesmetano da putuju u Makedoniju.

Ujedno,makedonska vlada neće formalno priznavati kosovske pasoše. Prihvatanje novih kosovskih pasoša najavili su u Podgorici i Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: