KPS: Zaplena municije

Kosovska policija uhapsila je pet osoba i zaplenila više od 14.000 komada municije u poslednjih 48 sati.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2008.

01:01

Default images

Policija je juče u selu Dumoš kod Podujeva uhapsila Samija Kutlešija (1990) i Ramuša Kutlešija (1990) u čijoj je kući pronašla 10.000 komada municije, dva pištolja kalibra 6,35 mm i jednu lovačku pušku.

Policija je utorak u okolini Štimlja zaplenila 1.412 komada municije, jedan pištolj i oduzela automobil "opel frontera". Tom prilikom su uhapšeni Mehdi Ljimani (1960) i Skender Mehmeti (1983).

KPS je takođe juče u džipu "micubiši pajero" u blizini granice sa Albanijom zaplenila sedam pušaka i 2.880 komada municije kalibra 7.62 milimetara i tom prilikom uhapsila Isu Hodžu iz okoline Mališeva.

Policija je negirala da je na prelazu kod Merdara zaplenjeno 29 kilograma eksploziva, kako je ranije saopštila kosovska carina. Za zaplenjenu supstancu utvrđeno je da je specijalna vrsta građevinskog materijala.

KPS priveo Srbe zbog ilegalnog ulaska

Kosovska policijska služba privela je šestoro Srba iz pograničnih sela kuršumlijske opštine zbog ilegalnog prelaska na teritoriju Kosova, izjavio je portparol KPS-a Veton Eljšani.

"KPS privela je jutros šestoro ljudi, kod sela Marince u opštini Podujevo i zaplenila njihovo motorno vozilo, "ladu nivu", zbog ilegalnog prelaska granice u dubini od dva kilometra", rekao je Eljšani Beti.

Eljsani je dodao da je ta grupa privedena na saslušajne u stanicu policije u Prištini.

Prema srpskim izvorima, privedeni Srbi prešli su administrativnu liniju i ušli na teritoriju Kosova kako bi brali borovnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: