Odlaže se sednica Skupštine grada

Na konsultacijama šefova odborničkih grupa sa predsednikom Skupštine Beograda dogovoreno da se sednica odloži na desetak dana.

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2008.

08:57

Default images

Sednica gradskog parlamenta bila je zakazana za ponedeljak, 28. juna. Predsednik Skupštine grada Branislav Belić je novinarima u gradskom parlamentu kazao da su šefovi odborničkih grupa "sa razumevanjem" prihvatili predlog Liberalno-demokratske partije da se sednica odloži.

Pošto su odbornici LDP najavili da neće prisustvovati zakazanoj sednici, ocenjeno je da ne bi bilo kvoruma, pa je dogovoreno da se sednica odloži za desetak dana, rekao je Belić i objasnio da odlaganje može trajati do 22. avgusta, nakon čega bi usledili prinudna uprava i novi izbori.

Šef odbornika LDP Dejan Ranđić kazao je novinarima da su svi šefovi odborničkih grupa, koji su prisustvovali konsultacijama (koalicije Za evropski Beograd, koalicije SPS-PUPS-JS i LDP) prihvatili inicijativu o odlaganje sednice.

On je, pre početka konsultacija, najavio da će LDP zatražiti odlaganje, pre svega, zbog protesta i prebijanja novinara povodom hapšenja Radovana Karadžića.

Šef odbornika SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić je rekao da je dogovoreno da sednica bude odložena jer je potrebno dodatno vreme kako bi se finalizirali pregovori socijalista i Demokratske stranke.

Dodavši da su to pregovori o novoj politici grada, ne iznoseći detalje, Antić je kazao da inicijativa za odlaganje sednice nije potekla samo od LDP, ne navodeći od koga još.

NS: Dokaz da su potrebni izbori

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da odlaganje sednice Skupštine grada Beograda predstavlja dokaz da nova koalicija demokrata i socijalista ne funkcioniše i da treba raspisati nove izbore u glavnom gradu.

Ona je agenciji Beta rekla da je novonastala koalicija liste Za evropski Begrad, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije neprirodna i da je jedino i pravo rešenje raspisivanje novih izbora na kojima bi se proverila volja građana Beograda.

"Odluku o učešću na novoj sednici skupštine grada Beograda koalicija DSS-NS će doneti kada bude utvrđen datum nove sednice", dodala je Filipovska i navela da ta odbornička grupa nije danas učestvovala na konsultacijama kod novoizabranog predsednika parlamenta jer smatra da je skupština grada konstituiasana nelegalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: