Beloglavi supovi otrovani

Dva beloglava supa, koja su krajem juna pronađena u kanjonu Trešnjice, otrovani su kreozanom, kažu staratelji rezervata Trešnjice.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2008.

12:53

Default images

Starateljstvo nad specijalnim rezervatom prirode klisure reke Trešnjice kod Ljubovije obavlja Centar za prirodne resurse "Natura" u Valjevu, a informacije o trovanju Tanjugu je potvrdio Vlada Dodović iz te organizacije. Radi se o zabranjenom hemijskom preparatu koji se i u tim krajevima koristi za zaštitu bilja. To su potvrdile i analize koje su urađene na VMA u Beogradu.

Najverovatnije su meštani koristili kreozan za trovanje pasa lutalica koji sve češće uznemiravaju njihova stada ovaca.

Od 11 mladunaca, koliko ih je bilo, u koloniji je sada ostalo devet, a kolonija ima 14 odraslih parova beloglavog supa, što je, u poređenju sa 1995, devet parova više.

Centar za prirodne resurse "Natura" i republički inspektor za zaštitu životne sredine već su podneli krivične prijave protiv N.N. izvršilaca za ugrožavanje zaštićenih životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: