Poginuli požarevački "otporaši"

U jučerašnjoj nesreći na mostu na Velikoj Moravi život su izgubile tri osobe, među kojima nekadašnji članovi požarevačkog Otpora.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2008.

01:20

Default images

U sudaru tri putnička i dva teretna vozila poginuli su novinar Mile Veljković, član požarevačkog Otpora Radojko Luković i muzički urednik televizije "IN" iz Požarevca Aleksandar Mitrović. U nesreći je jedna osoba teže povređena. Danas je povodom smrti Veljkovića održana komemoracija.

Mile Veljković, Radojko Luković i Aleksandar Mitrović, koji je vozio automobil "opel omega", nakon sudara sleteli su s mosta u Veliku Moravu, a ronioci su juče oko 18 časova na obalu izvukli automobil sa telima poginulih. Prema rečima opštinskog javnog tužioca Miroslava Vojinovića, do nesreće je došlo kada je kamion šleper lozničkih registarskih tablica na mostu udario u kolonu automobila i sa još jednim putničkim vozilom sleteo u Veliku Moravu.

Vozač kamiona se spasao iskočivši iz vozila, nakon čega je izvučen iz reke. Kako je za B92 potvrdio Vojinović, on je nakon pružene medicinske pomoći upućen u pritvor i, zbog sumnje da je izazvao nesreću, biće sutra saslušan kod istražnog sudije Opštinskog suda Dragane Todorović.

Tela trojice poginulih, sa vozilom, iz Velike Morave izvučena su oko 18 časova, nakon čega je normalizovan saobraćaj na tom putnom pravcu.

Mile Veljković, jedan od aktivista pokreta Otpor, bio je novinar Danasa i glavni urednik televizije "Club Inn" iz Požarevca.

Tokom gotovo tridesetogodišnje novinarske karijere bio je saradnik listova Vreme, Glas javnosti i Blic, radija Dojče vele i Slobodna Evropa, a izveštavao je i za agenciju Beta.

Radojko Luković, istaknuti član požarevačkog Otpora, javnosti je postao poznat pošto su ga 2000. godine pretukli saradnici Marka Miloševića.

Četvrti saputnik u vozilu trebalo je da krene na put, ali je u poslednjem trenutku odustao, tako da je neko vreme potraga vršena i za njim. On se, međutim, javio policiji, pa je potraga za njim obustavljena.

Most je juče od 14 časova bio zatvoren za saobraćaj, a ograda je probijena u dužini od čak 15 metara.

Komemoracija u Danasu

U prostorijama lista Danas u Beogradu danas je održana komemoracija povodom smrti novinara tog lista Mileta Veljkovića.

Glavni i odgovorni urednik Danasa Mihajlo Ramač rekao je da novinarstvo za Mileta Veljkovića "nije bilo činovnički posao već obaveza da večito traga za odgovorima na nezgodna pitanja".

"Pisao je o onome o čemu su drugi ćutali, pisao je ne da se dopadne, već da kaže ono što bi drugi prećutali. Mile se zamerio mnogim javnim ličnostima i stekao poštovanje čitaoca", kazao je Ramač.

Komemoracija i sahrana trojice poginulih biće održana sutra u Požarevcu, a u tom gradu je subota proglašena za Dan žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: