Odbačen zahtev SRS-a i NS-a

Opštinska izborna komisija u Loznici odbacila je prigovore SRS-a i NS-a i njihov zahtev da se šesti put ponište izbori u Baščelucima za Skupštinu grada Loznice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

01:43

Default images

Na izborima u Baščelucima se odlučuje hoće li sa 26 od 51 odbornika, koliko broji Skupština grada Loznica, većinu formirati G17 plus i koalicije oko Demokratske stranke i SPS ili SRS, NS, Demokratska stranka Srbije i grupa građana Pokret za Loznicu.

Sekretar Opštinske izborne komisije Milojka Smiljanić je izjavila Tanjugu da su, posle dvočasovnog rada u punom sastavu, odluke o odbacivanju oba podneta prigovora donete većinom glasova - sa 11 za i pet protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Ona je rekla da će odluke Komisije sutra biti dostavljene SRS-u i NS-u, a posle toga postoji zakonska mogucnost da najkasnije u roku od 24 časa nezadovoljna strana uputi žalbu Okružnom sudu u Ssapcu, koji o tome mora da se izjasni nakasnije posle 48 časova.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, taj pravni lek će biti i ovoga puta upotrebljen, što znači da će Okružni sud u Ssapcu presuditi hoće li izbori za Skupštinu grada Loznica na biračkom mestu broj šest u Baščelucima da budu održani po sedmi put ili ne.

Na izborima 28. juna, održanim šesti put u tom prigradskom naselju,najviše glasova je dobila koalicija koju predvodi Socijalistička partija Srbije, a time i još jedan mandat, dok je bez jednog odborničkog mesta u gradskom parlamentu ostala NS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: