Kada se "odmara" pravosuđe

U srpskom pravosuđu ne postoji "letnja pauza u radu", mada je uobičajeno da se tokom avgusta ne održavaju suđenja, rečeno u Okružnom sudu u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.06.2008.

11:17

Default images

Uobičajena dugogodišnja praksa je da sudije i tužioci tokom avgusta koriste godišnji odmor, pa zbog toga u tom mesecu nema suđenja, dok pisarnice i šalterske službe koje rade s građanima ne prekidaju rad.

U sudovima će tokom avgusta raditi dežurne sudije i tužioci, za hitne i pritvorske predmete, istrage će biti nastavljene, kao i sve ono što ne može da čeka septembar.

Pred Vrhovnim sudom Srbije u septembu bi trebalo da se održi dvonedeljna javna sednica na kojoj će se raspravljati o žalbama na presudu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

U najvećem sudu Srbije, Okružnom sudu u Beogradu, za septembar su zakazana brojna suđenja - u Posebnom odeljenju nastaviće se suđenje optuženim "vehabijama", zatim pripadnicima grupa poznatim kao "drumska mafija" i "saobraćajna mafija".

U Veću za ratne zločine nastaviće se suđenja optuženima za zločine u Suvoj Reci, na "Ovčari" i za ubistvo braće Bitići u Petrovom selu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: