Štampa: Resori već podeljeni

Dnevni listovi u Srbiji pišu da su resori u novoj vladi Srbije već podeljeni i da će u premijersku stolicu sesti dosadašnji ministar finansija Mirko Cvetković.

Izvor: Blic

Utorak, 24.06.2008.

01:58

Default images

Prema pisanju beogradske štampe, gotovo je izvesno da će funkciju predsednice Skupštine Srbije obavljati Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednica SPS-a. Navodi se da će koalicija SPS-PUPS-JS imati dva potpredsednika vlade, kao i ministarstva prosvete, infrastrukture i energetike.

Izvesno je da će predsednik SPS-a Ivica Dačić biti na mestu potpredsednika za spoljne poslove i bezbednost, dok će drugo potpredsedničko mesto pripasti lideru PUPS-a Jovanu Krkobabiću.

Blic i Politika su u današnjim izdanjima već objavili mogući sastav Cvetkovićevog kabineta. Tako bi potpredsedničke pozicije u vladi zauzeli, osim Dačića i Krkobabića, i Mlađan Dinkić (ministar ekonomije) i Oliver Dulić (ministar za evropske integracije).

Imena na većini ministarskih pozicija se poklapaju u oba lista, pa će tako, prema pisanju tih novina, svoja ministarska mesta zadržati: Tomica Milosavljević (zdravlje), Snežana Samardžić-Marković (sport i omladina), Dragan Šutanovac (odbrana), Vuk Jeremić (spoljni poslovi), Dušan Petrović (pravda), Milan Marković (državna uprava i lokalna samouprava) i Rasim Ljajić (rad i socijalna politika).

Nova lica u vladi Srbije, prema navodima tih beogradskih listova, biće: Verica Kalanović iz G17 (NIP), njen stranački kolega Nebojša Bradić (kultura), Milutin Mrkonjić iz SPS-a (infrastruktura), Žarko Obradović, takođe iz SPS-a (prosveta) i Janko Guzijan iz DS-a (finansije).

Blic i Politika imaju i određena "neslaganja“ kada su u pitanju pojedina ministarska mesta, pa tako Politika piše da će Petar Škundrić, iz SPS-a, biti ministar energetike, dok mu Blic "dodeljuje“ mesto ministra nauke, a resor energetike "prepušta“ njegovom stranačkom kolegi Dušanu Bajatoviću.

Kada je u pitanju Beograd, Blic navodi, pozivajući se na svoje izvore, da u Demokratskoj stranci Srbije postoji i želja i spremnost za formiranje vlasti sa SPS-om i koalicijom ZES u glavnom gradu, ali da je prepreka takvom dogovoru lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: