Sindikat: Lekar kao službeno lice

Sindikat lekara ponovo zatražio od vlade da donese izmene Krivičnog zakona, po kome bi se napad na lekare i medicinsko osoblje tretirao kao napad na službeno lice.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.06.2008.

15:18

Default images

Na trodnevnom savetovanju na temu "Kolektivno ugovaranje i Odbor za bezbednost i zdravlje na radu", koje je završeno na Paliću, ovaj strukovni sindikat je upozorio da su zaposleni u zdravstvu izloženi svakodnevnim napadima pacijenata.

Sindikat je zatražio da se rad Fonda za zdravstveno osiguranje prilagodi standardima EU, da se liste sa lekovima koje plaća Fond ne menjaju tako često i da se lekarima da veća autonomnost kod prepisivanja leka.

Upozoreno je i na jačanje medicinske mafije na štetu osiguranika. Po tvrđenju pojedinih lekara, ulazak na pozitivnu listu jednog leka farmaceutske kuće košta i do 50.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: