DSS: Manter pravi vladu Srbije

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović optužio je ambasadora SAD Kamerona Mantera da, kako je rekao, pravi Vladu u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.06.2008.

14:23

Default images

Mladenović tvrdi da, pored Mantera, vladajuću većinu sastavljaju i domaći tajkuni koje, ipak, nije želeo da imenuje. Portparol DSS-a Andreja Mladenović danima već ponavlja da u Srbiji ambasadori i lokalni tajkuni po poslovnim klubovima sastavljaju vlast u Srbiji.

Mladenović, koji kaže da javnost za takve dogovore već zna, danas je otkrio neka imena.

"Ambasador Manter je taj i to je javno već saopšteno. Ništa to nije novo, a koji su privrednici u pitanju, biće poznatije ovih dana. Ne bih spekulisao, jer ta imena nisu prisutna u javnosti, ali Manter jeste u tome učestvovao i to je, čini mi se, rekao za medije", rekao je Mladenović.

Komentarišući mogućnost da DSS, ukoliko razgovori demokrata i socijalista o Vladi ne uspeju, ode u opoziciju, Mladenović kaže da su i njegova stranka i lider Vojislav Koštunica spremni i na to rešenje.

On kaže Koštunica ne razmišlja o tome da se povuče, kako spekulišu mediji, i da se politikom i ne bave zbog vlasti.

"Koštunica mi je nekoliko puta odgovorio da on nema takve stavove i da se ne bavi politikom da bi bio pred Vlade već da doprinese društvu. Koštunica je dva puta silazio sa vlasti, i to jer proces koji je normalan. Oni koji otpisuju DSS i Koštunicu, u zabludi su", naveo je Mladenović.

Mladenović je rekao i da očekuje odgovor socijalista o pravnoj analizi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koju je sačinio DSS i kaže da je pri kraju i odgovor njegove stranke PUPS-u o povećanju penzija.

Portparol DSS-a kaže da će stranački organi doneti odluku o tome da li treba menjati koalicije na lokalnom nivou u odnosu na rešenje o novoj Vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: