Ljudski faktor uzrok pada aviona

Istraga je pokazala da je ljudski faktor uzrok pada aviona "Utva 75" koji se srušio u Dunav, blizu hotela Jugoslavija, rečeno je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2008.

15:28

Default images

"Uzrok jučerašnjeg pada aviona je greška pilota koji je leteo previše nisko", kazala je savetnica Direktorata za odnose sa medijima, Katarina Andrić-Milosavljević.

Ona je navela i da je istraga Direktorata civilnog vazduhoplovsta pokazala i da je "Utva 75", vlasništvo aero kluba Lasta iz Lisičijeg jarka, imala sve dozvole za letenje i registraciju koja ističe u avgustu naredne godine.

Andrić-Milosavljević podsetila je u izjavi Beti i da je ovo četvrti pad letelica koji se u Srbiji dogodio od početka godine. Srušili su se Zmaj, Cesna, poljoprivredni hilikopter i "utva 75".

"Uzrok ovih nezgoda uglavnom je bio ljudski faktor, ali na sreću ljudskih žrtava nije bilo", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: