Honduras: Avion skliznuo sa piste

Salvadorski putnički avion je po jakoj kiši po sletanju na aerodrom u Tegusigalpi, Honduras, skliznuo sa piste, uleteo u auto-put, udario nekoliko automobila i zgradu.

Izvor: Beta

Subota, 31.05.2008.

09:29

Default images

Poginulo je pet ljudi, a 38 je povređeno. Avion "Erbas 320" kompanije TAKA, na letu iz San Salvadora, sa 135 putnika i članova posade, raspao se na tri dela.

Među mrtvima su i pilot, neki od putnika i vozači automobila koje je avion smrvio.

Nekoliko sati posle nesreće dvoje ljudi je još bilo zarobljeno u autopmobilima pod olupinom.

Jedan od putnika je izjavio lokalnoj televiziji da je avion nekoliko puta napravio krug oko aerodroma pre sletanja po jakoj kiši i magli.

Aerodrom je zatvoren, a avioni su preusmereni na vojni.

Mada još nema nagoveštaja uzroka nesreće, aerodrom Tegusigalpa važi za jedan od najnezgodnijih u Latinskoj Americi, jer je smešten među brdima i prilaz je težak.

Kompanija TAKA je poslednji udes, sličan noćašnjem, mada bez žrtava, imala 1993. godine kada je njen "Boing 767", takođe pri sletanju, probio kraj piste i udario u kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: