Dokaz o nepoznatom plemenu

U blizini granice Brazila i Perua fotografisano je pleme amazonskih urođenika za koje se do sada nije znalo.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2008.

09:21

Default images

Fotografije otkrivaju ljude obojene crveno, crno i žuto, koji gledaju u avion i prete lukovima i strelama. Fotografije novootkrivenog plemena retki su dokaz da nepoznati narodi zaista postoje. Prema rečima zvaničnika brazilske Fondacije "Funai", urođeničko pleme otkriveno je u zakonom zaštićenoj oblasti u delti reke Envira.

Žoze Karlos Mejreleš iz te organizacije kaže da se oni trude da izolovanim plemenima pomognu kako god mogu, ali oni ne ulaze na njihovu teritoriju i omogućavaju im potpunu nezavisnost.

"U ovoj regiji žive 4 različita plemena, koja mi pratimo već 20 godijna", rekao je Žoze Karlos Mejreleš iz fondacije "Funai".

Slike prikazuju zdrave muškarce, ratnike spremne da bace strele da bi pogodili avion iz kojeg su fotografije snimljene, kao i stanovnike u blizini svojih koliba.

Od oko 100 izolovanih plemena u svetu, više od 50 živi u prašumskim predelima Brazila i Perua.

Svim ovim plemenima preti stalna opasnost od smrti, novih bolesti, ili proterivanja sa svoje zemlje, navodi britanska organizacija "Međunarodni opstanak", koja pomaže plemenske zajednice širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: