Svi očekuju dobar rezultat

Većina vojvođanskih lidera, prilikom glasanja u drugom krugu pokrajinskih izbora, izjavili su da očekuju dobar rezultat svojih stranaka.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 25.05.2008.

20:20

Default images

Aktuelni predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i potpredsednik Demokratske stranke očekuje da će građani na vojvođanskim izborima oceniti dosadašnji rad pokrajinske vlade i potvrditi svoje proevropsko opredeljenje.

Pajtić je posle glasanja u novosadskoj Mesnoj zajednici "Prva vojvođanska brigada", rekao i da očekuje da će izbori u Vojvodini biti pokazatelj strankama koje treba da konstituišu novu republičku vladu, u kom pravcu bi Srbija trebalo da se razvija u budućnosti.

"Očekujem da će skupštinsku većinu formirati lista 'Za evropsku Vojvodinu' sa drugim listama proevropske orijentacije i sa onim strankama sa kojima smo i do sada činili većinu u Skupštini Vojvodine", rekao je Pajtić.

Čanak: Vojvođani su za Evropu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da će današnji drugi krug izbora za poslanike pokrajinskog parlamenta pokazati nedvosmislenu proevropsku volju građana Vojvodine.

"Vojvodina je najevropskiji deo Srbije, što je dokazano i u prvom krugu izbora, uključujući i lokalne. Ishod glasanja u Vojvodini će, uveren sam, biti jasan signal da ni Srbija ne može da ide drugim putem", odgovorio je Čanak na pitanje da li će pokrajinski izbori direktno uticati na formiranje republičke vlade.

Prema Čankovoj oceni, "antievropske snage u Vojvodini su u defanzivi, ali na republičkom nivou još uvek pokušavaju da stvore vladu gazaći sve svoje dosadašnje stavove i principe".

"Vladu Srbije pokušavaju da stvore one partije koje su se sve do nedavno odricale jedna druge. Vojislav Šešelj je u svom testamentu zabranio svaki kontakt radikala sa DS-om, DSS-om i ostalim 'neprijateljima srpstva', ali je to zaboravljeno", naveo je Čanak i ocenio da se radi o "vrhuncu besčašća".

Mirčić: SRS će imati većinu

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić očekuje da će njegova stranka osvojiti većinu mandata u novom sazivu Skupštine Vojvodine.

"Da bi Vojvodina krenula napred neophodno je da dođe do promene vlasti. Ubeđen sam da će posle današnjih izbora vlast u Vojvodini predvoditi radikali i naši koalicioni partneri", dodao je on nakon glasanja u Mesnoj zajednici "Narodni heroji" u Novom Sadu.

Koalicioni sporazum SRS, DSS-NS i SPS-PUPS će se sa republičkog preneti i na pokrajinski nivo, rekao je Mirčić, koji je i predsednik Okružnog odbora SRS za južnu Bačku.

"Samo smena vlasti na svim nivoima, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, može da izvuče Srbiju iz evidentne krize, koja potresa svaku poru života", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: