Dodeljene Nagrade grada Beograda

U skupštini Beograda dodeljene su Nagrade grada Beograda. Među dobitnicima su Novak Đoković, Danica Vučenić, Nebojša Glogovac, Biljana Srbljanović, Jovan Kolundžija.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2008.

17:05

Default images

Nagrade su dodeljene za najbolja dostignuća u književnosti, pozorištu, filmu, slikarstvu, muzici, društvenim, prirodnim i tehničkim naukama, arhitekturi, medicini, novinarstvu, školstvu, kao i stvaralaštvu mladih i najboljim vatrogascima. Nagrada grada Beograda je najveće priznanje koje glavni grad dodeljuje.

"Vi ste onime što ste činili, zaslužili da, kao dobitnici Nagrade grada Beograda, vaša imena budu zauvek zapisana u istoriji našega grada. Vi ste ponos našeg grada", rekao je Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika Beograda.

"Beograd je zbirna imenica za sve nas. Onaj ko želi dostojno da proživi život, mora dostojno darivati najbolje što ume, ne pitajući šta će dobiti. Beograd je prepoznao to naše nastojanje i hvala mu zbog toga", naveo je pisac Mihajlo Pantić. Nagradu za novinarstvo dobila je Danica Vučenić, novinarka radija B92, autorka emisije "Kažiprst".

Danica Vučenić se od početka novinarske karijere borila za nezavisno i objektivno novinarstvo.

U emisiji "Kažiprst" svakodnevno pokreće najvažnije političke teme.

"Ono što je žalosno je da živimo u zemlji u kojoj jedna emisija u kojoj se otvoreno govori o problemima koje svi ovi ljudi imaju, ima veći uticaj od jednog naučnog rada", smatra Danica Vučenić.

Nagrada Beograda dodeljuje se u spomen na 16. april 1878. godine, kada je glavni grad prvi put nazvan sadašnjim imenom i na 19. april 1867, kada su se Turci povukli iz grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: