Proglašena lista PSS-a

Republička izborna komisija proglasila je večeras izbornu listu "Pokret snaga Srbije - Bogoljub Karić" koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 10.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.04.2008.

14:48

Default images

Izbornu listu PSS-a podržalo je potpisima 11.888 glasača. Nosilac liste, Dragomir Karić, rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije, nakon predaje liste, da se na njoj nalazi 250 kandidata za poslanike, među kojima je oko 100 žena. Kampanja će se voditi pod sloganom "Ne dam Srbiju".

On je izrazio uverenje da će stranka ući u parlament, a upitan sa kim bi PSS ušao u koaliciju, Karić je rekao da će to biti "samo sa onima koji pre svega poštuju svoju zemlju i svoju teritoriju".

"Ne očekuje se od nas kao ljudi koji smo rođeni na Kosovu da trgujemo našom svetom zemljom, toga neće biti sigurno. Bićemo u koaliciji sa onima koji su pre svega za suverenitet i za Srbiju u granicama kakva je ona priznata od strane UN", kazao je Karić.

Prema njegovim rečima, to što PSS nudi nisu šarene laže, već rad, bolji život i standard, ravnopravnost za sve.

"Ubeđeni smo da će narod prepoznati naš program i Bogoljubovu viziju da samo zajedno, pre svega sa susedima, možemo ostati suverena i nezavisna država i graditi bolju budućnost", rekao je Karić.

On je dodao da, i pored ogromnog truda koji su uložili da bi dobili potvrdu o boravku za Bogoljuba Karića, "nadležne državne institucije su ostale neme".

On je obećao da će kampanja koju će PSS voditi biti jedna od najoriginalnijih i najjačih terenskih kampanja, u kojoj će učestvovati veliki broj mladih ljudi.

Dragomir Karić je najavio i učešće na Beogradskom maratonu i pozvao je sve političare da mu se pridruže u toj trci.

Listu je, uz Dragomira, predala i Milanka, supruga Bogoljuba Karića, koji je napustio zemlju a za njim je raspisana potrernica zbog utaje poreza.

Predata lista Građanska inicijativa Goranaca

"Građanska inicijativa Goranaca - GIG" predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) svoju izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima 11. maja.

Ta lista do sada nije učestvovala na parlamentarnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: