Proglašene dve izborne liste

RIK je proglasio izborne liste "Reformistička stranka - Dr. Aleksandar Višnjić" i "Da se selo pita - Narodna seljačka stranka - Marjan Ristićević" za parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 13.04.2008.

13:39

Default images

Izbornu listu Reformističke stranke koja će biti pod rednim brojem osam podržalo je 11.278 birača. Prva na toj listi je Snežana Miljković, magistar ekonomije iz Niša. Listu kandidata Narodne seljačke stranke podržalo je 11.348 birača, a prvi na toj listi je Radiša Pavlović, mašinski tehničar iz Kragujevca.

Nosilac liste Reformističke stranke Aleksandar Višnjić poslednji je kandidat na toj listi, dok je lider Narodne seljačke stranke Marjan Rističević drugi na listi.

Marjan Rističević je prilikom predaje liste kazao novinarima u Skupštini Srbije da je za listu "Da se selo pita - Narodna seljačka stranka - Marjan Rističević" sakupljeno oko 12.000 potpisa i da je prvi na listi Radiša Pavlović iz Radničkog otpora. Rističević je dodao da ta stranka nema svih 250 kandidata za poslanike, ali nije precizirao koliko ih je na listi.

On je biračima, a posebno radnicima i seljacima poručio da biraju, a ne da glasaju i izrazio žaljenje što je učesnik petooktobarskog mitinga iz 2000. godine DŽo Bagerista u poslednjem trenutku odustao od kandidature na listi Narodne seljačke stranke.

RIK je do sada potvrdio i izborne liste "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", "Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović", "Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija - Vojislav Koštunica", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Zatim liste "Socijalistička partija Srbije - Partija udruženih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija", "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin" i "Mađarska koalicija - Ištvan Pastor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: