RIK odobrio poslaničku listu LDP

Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je izbornu listu "Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović".

Izvor: Beta

Petak, 21.03.2008.

08:59

Default images

LDP je izbornu listu sa 250 kandidata za narodne poslanike predala danas, uz 12.402 validna potpisa građana, rečeno je na sednici RIK-a. Na glasačkom listiću LDP će biti pod rednim brojem 2 jer je druga koja je predala listu i kojoj je ta lista odobrena.

Prihvatanjem izborne liste stekli su se uslovi da dva predstavnika Liberalno demokratske partije uđu u prošireni sastav RIK-a.

Nosilac liste i prvi na listi je predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Na izbornoj listi nalazi se i desetak predstavnika Demohrišćanske stranke Srbije Vladana Batića i Socijaldemokratske unije Žarka Koraća.

Tu su i nestranačke ličnosti poput spisateljice Biljane Srbljanović, novinara Petra Lukovića, reditelja Milutina Petrovića, glumice Olivere Ježine, fotografa Nenada Marjanovića, slikarke Biljane Cincarević, koji su i na prethodnim parlamentarnim izborima podržali LDP.

Na izbornoj listi LDP, inače, nalazi se 71 žena.

LDP je, posle predaje liste, saopštila da u predstojeće izbore ide sa jasnim ciljem da zemlju vrati na put na kojem je tragično zaustavljena 12. marta, kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.

Ta partija će kampanju započeti sutra u podne, konvencijom u Studentskom parku u Beogradu.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, redosled na izbornoj listi stranaka ili koalicija pravi se prema redosledu potvrđivanja liste.

RIK je dužan da u roku od 24 sata posle predaje liste odluči o njenom prihvatanju, a uz izbornu listu neophodno je predati 10.000 sudski overenih potpisa građana.

Svoju izbornu listu prva je predala koalicija "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", koju je RIK odobrio na sinoćnjoj sednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: