Dveri ometale promociju Peščanika

Policija sprečila nekoliko pripadnika organizacije Sabor srpskih dveri da večeras prekinu promociju Peščanika u Pančevu.

Izvor: Beta

Subota, 01.03.2008.

23:06

Default images

Tokom promocije u Studnetskom domu u Pančevu desetak mladića, koje su neki od učesnika tribine prepoznali kao pripadnike ove organizacije, pokušali su da prekinu govornike. Oni su glasno negodovali posle tvrdnji advokata Srđe Popovića da u Srbiji postoji kontinuitet politike odnosa prema Albancima koji se nije menjao ni posle 5. oktobra, a naročito od kada je na čelu Vlade Vojislav Koštunica.

Pokušali su da na silu uzme reč, ali su se publika i govornici oštro usprotivili.

Ubrzo je i policija, koja je obezbeđivala skup, ušla u salu i izvela ove građane posle čega je tribina nastavljena.

Prema rečima direktora Doma omladine Pančevo Radiše Stanišića, tokom tribine je stigala anonimna dojava da je u sali postavljena bomba.

Organizator tribine Ljiljana Spasić iz nevladine organizacije Građanska akcija Pančevo prenela je obaveštenje policije da je tokom večeri sprečen pokušaj tridesetak članova desničarskih organizacija iz Beograda da dođu na promociju Peščanika.

Automobili u kojima su se nalazili zaustavljeni su na putu za Pančevo i vraćeni nazad za Beograd, dodala je ona.

U petak je na forumu internet sajta Srski nacionalisti bilo više poruka koje su pozivale na dolazak u Pančevo i ometanje promocije, na šta je Ljiljana Spasić upozorila pančevačku policiju.

Dvadesetak policajaca u uniformama i civilu, predvođenih načelnikom odeljenja policije Stevanom Ccigojom, večeras je pretresala sve koji su ulazili u salu.

Na promociji Peščanika u prepunoj sali Studentskog doma govorili su dramaturg Biljana Srbljanović, advokat Srđa Popović, reditelj Milutin Petrović i autorke Peščanika Svetlana Lukić i Svetlana Luković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: