Pacovi u vrtiću "Pčelica"

U neposrednoj blizini vrtića "Pčelica" na Novom Beogradu postoje legla pacova, koji često zalaze u dvorište u kome se igraju mališani.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

17:23

Default images

Roditelji dece veoma su zabrinuti za zdravlje svoje dece, dok u vrtiću kažu da već dugo ne mogu da se izbore sa pacovima, jer su okolne zgrade i prolazi puni smeća. Dolazeći u vrtić po svoje dete, Tanja Krstić je zatekla neprijatan prizor. Dok je jednog pacova kljucala ptica, drugi je u dvorištu vrtića jeo ostatke hrane.

Legla pacova su u parku na samo nekoliko metara od vrtića. U vrtiću "Pčelica" kažu da jedino mogu stalno da postavljaju otrov, koji nije rešenje za problem.

O tome koliko pacova ima u ovom delu grada govori i činjenica da je ekipa B92 u poseti vrtiću videla tri uginula pacova, ali deca iz kraja su na njih već navikla.

Jedan od razloga zbog koga se pacovi množe jeste i nehigijena u prolazima obližnjih zgrada. Gordana Bratuljević, iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, tvrdi da su ovo pojedinačni slučajevi, ali i da je izvršena deratizacija i da je prostor oko vrtića i između zgrada ponovo očišćen.

"Mi smo izašli juče i nismo videli da ima uginulih životinja. One su uklonjene u međuvremenu, nema nikakvih novih da smo videli. Takođe, nema novih aktivnih rupa. Moram da kažem da, u odnosu na neki prethodni period, zaista prostor između i oko zgrada je sada očišćen i to će, naravno, poboljšati situaciju u narednom periodu, bar što se tiče problema na ovoj lokaciji, što se tiče glodara", rekla Gordana Bratuljević.

Sistematska deratizacija u Beogradu sprovodi se dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: