Vođa Nacionalnog stroja za Nikolića

Vođa ultradesničarske organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović priželjkuje pobedu kandidata SRS-a Tomislava Nikolića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.01.2008.

07:09

Default images

U tekstu pod naslovom "Za koga na izborima", koji je objavio na svom veb-sajtu, Davidović je objasnio svojim pristalicama da neće glasati, ali da u drugom krugu predsedničkih izbora "priželjkuje pobedu Nikolića, ne zato što ga voli, već zato što bi voleo da vidi kako bi njegova predsednička vladavina izgledala u praksi".

Davidović je kazao da su neosnovane poruke Nikolićevog protivkandidata Borisa Tadića da će se u Srbiji dogoditi nešto dramatično ukoliko pobedi kandidat Srpske radikalne stranke.

"Ako smo preživeli dosmanlije, šta još može da nam se desi? Neka Toma bude predsednik. Neka proba. Da vidimo i to čudo. Zbog toga navijam za Nikolića. Za Tomu - svim srcem", piše Davidović.

Davidović je u novembru 2006. osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja verske, nacionalne i rasne mržnje, nakon što je sa grupom pripadnika Nacionalnog stroja nasilno prekinuo antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde su vređali i šamarali učesnike i druge prisutne.

Pripadnici Nacionalnog stroja su 7. oktobra prošle godine napravili incident i na antifašističkom mitingu u Novom Sadu, koji je organizovan nakon što su se građani okupili kako bi sprečili održavanje zabranjenog skupa neonacista koji su obeležavali rođendan Hajnriha Himlera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: