Marija Šerifović pisala Tadiću

Marija Šerifović uputila je otvoreno pismo Borisu Tadiću u kome mu se zahvaljuje što je brani "isceniranih napada EK".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.01.2008.

14:09

Default images

"Hvala Vam, gospodine Tadiću, što se borite za moja prava i izdajete naređenja ministrima da me brane od nepostojećih i isceniranih napada Evropske komisije. To nisam tražila od Vas, lepo što se 'trudite'. Ako Vam je do toga, gospodine Tadiću, zaštitite me od svojih", navodi se u pismu Šerifovićeve.

Ona je zapitala predsednika Tadića, zašto dozvoljava da ljudi iz njegovog okruženja i dalje manipulišu njenim rodoljubivim osećanjima zarad lečenja sujete i kompleksa vise vrednosti.

Predsednik Srbije zatražio je u četvrtak, 24. januara od šefa diplomatije Vuka Jeremića da reaguje na najave Evropske komisije da će preispitati da li pobednica "Pesme Evrovizije" Marija Šerifović, zbog podrške Tomislavu Nikoliću, zaslužuje da nosi titulu ambasadora za interkulturni dijalog.

Joksimovićeva stranka pristupila SRS-u

Predsednik Demokratske zajednice Srbije Obren Joksimović izjavio je da je ta stranka donela odluku o pristupanju Srpskoj radikalnoj stranci i da će, u drugom krugu predsedničkih izbora, podržati kandidata radikala Tomislava Nikolića.

Joksimović, koji je bio ministar zdravlja u Đinđićevoj vladi, na konferenciji za novinare u SRS-u istakao je da je "jedini način da se Srbija i njeni građani 'spasu' promena režima na čelu sa Borisom Tadićem i pobeda Nikolića na izborima".

On je naveo da će izbor Nikolića za predsednika države biti "početak rušenja DOS-a" i početak stvaranja bolje Srbije i bolje budućnosti za sve njene građane.

"Tadić kupuje duše paketićima"

Predsednik Izbornog štaba SRS-a Dragan Todorović naveo je na konferenciji za novinare da Tadić i izborni štab DS nastavljaju sa "prljavom" kampanjom.

On je novinarima pokazao "paketić", koji DS, kako tvrdi, deli građanima u mestima širom Srbije.

"Ovo je paket kojim Tadić pokušava da kupi dušu glasača za koje veruje da će zbog jednog litra ulja, jednog kilograma šećera, brašna, testenina, jednog sapuna i jedne litre tečnosti za pranje suđa da dobije glasove građana Srbije", rekao je Todorović.

On je upitao ko je platio tu "akciju" DS i koliko je time država oštećena.

Šef Izbornog štaba radikala istakao je da su u pitanju stotine tona paketa, da prevoz vrši "Interkom" iz Šapca, da se tovare u novosadskoj luci u magacinima "Rodić MB" i da su do sada istovareni u gradovima širom Srbije.

Todorović je kazao da je informaciju o "akciji DS", radikalima javio njihov član iz Kragujevca, koji je dobio paket.

Šerifovićeva optužuje i Tijanića

Marija Šerifović je u današnjem pismu zatražila od Tadića da, umesto što poziva ministre, pozove generalnog direktora Radio televizije Srbije Aleksandra Tijanića, koga je optužila da nije ispunio nijedno obećanje.

Ona je ocenila da su njen menadžer i ona "verovatno krivi gospodinu Tijaniću što je Eurosong došao u Beograd, što je televizija dobila veliku donaciju u opremi".

"Marija Šerifović uvek dobrodošla na RTS"

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je da je pobednica "Evrovizije" Marija Šerifović "uvek dobrodošla" na RTS, ali da sa "delom njenog štaba" postoji "ozbiljan problem".

"Dok on ne promeni svoje ponašanje, dok ne pokaže da poštuje pravila koja veže za sve, mi ćemo biti u ovakvim odnosima i stvari će biti ovakve", rekao je Tijanić.

Tijanić je novinarima u Skupštini Beograda rekao da "nije pročitao" otvoreno pismo Šerifovićeve, upućeno predsedniku Srbije Borisu Tadiću, u kojem je iznela niz kritika na njegov račun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: