Vučinić: Hapsili me zbog izbora

Predsednik Srpske partije socijalista Siniša Vučinić izjavio je da će tužiti državu jer je u pritvoru nezakonito proveo 62 dana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2008.

12:50

Default images

On je na konferenciji za novinare rekao da će i ovoga puta, kao i četiri puta ranije, od države naplatiti višemilionsku odštetu, koju će potom podeliti porodicama palih boraca. Vučinić, koji je bio uhapšen zbog pokušaja iznude, naglasio je da nikada nikome nije pretio niti je nekog reketirao, pa čak ni tražio donaciju za svoju stranku, na šta po zakonu ima pravo.

Optužujući za svoje hapšenje ministre Mlađana Dinkića i Dragana Jočića, on je kao razloge zbog kojih je uhapšen naveo nameru da bude sprečen da "demistifikuje Socijalističku partiju Srbije i podrži kandidata radikala Tomislava Nikolić na predsedničkim izbirima".

"Znali su da ću se kandidovati na predsedničkim izborima, a potom kandidaturu povući i podržati Nikolića, da ću iznositi kritičke stavove o Milutinu Mrkonjiću i Ivici Dačiću, koji bi onda imali manje glasova od Ristićevića, a Nikolić bi pobedio u prvom krugu", rekao je Vučinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: