Nikolić: Izvrnute izjave

Tomislav Nikolić poručio porodici Zorana Đinđića da oni koji su odgovorni za njegovo ubistvo kod njega nikada neće naći zaštitu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 24.01.2008.

07:09

Default images

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke je u intervjuu RTS-u rekao da je pogrešno preneta izjava koju je o tom ubistvu juče dao pred beogradskom Palatom pravde. "Ta zloba koja izbija iz štaba režimskog kandidat (Borisa Tadića), jer mislim da on možda i ne učestvuje u tome, koja je danas izvrtala reči koje sam rekao pred Palatom pravde, me pogodila kao čoveka", kazao je Nikolić.

Na pitanje da li to znači da ne dovodi u pitanje suđenje za ubistvo Đinđića, Nikolić je rekao da bi kao predsednik Srbije imao dužnost da pregleda spise, ukoliko bi mu se neko obratio za amnestiju, ali je dodao da mu se možda niko ne bi ni obratio u vezi s tim slučajem.

"Pregledaću samo spise ako mi se neko obrati za amnestiju ili pomilovanje, to moram da pregledam", kazao je Nikolić i dodao da neće imati neko posebno lično interesovanje za neke određene spise.

On je naveo da postoje ljudi koje nikad ne bi pomilovao i da su među njima oni koji su počinili teška i višestruka ubistva, ubice povratnici i narko- dileri.

Nikolić predstavio program ženama

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić nastavio je kampanju za predsedničke izbore predstavljajući svoj program ženama. On je na skupu u Centu "Sava", poručio da će, kada pobedi, žene biti ravnopravniji članovi društva.

Crveni baloni u obluku srca i crvene ruže dominirale su skupom na koji je Tomislav Nikolić došao sa suprugom. Nikolić je rekao da žene ne smeju da budu kažnjavane zbog toga što idu na trudnička bolovanja ili zbog toga što odsustvuju sa posla jer su im deca bolesna.

On je poručio da želi da materinstvo podigne na najviši nivo.

"Znam kako je teško biti majka! Znam koliko muka imaju ove mlade devojke. Mnogo je prepreka do braka pred njima. U tom braku mnogo je prepreka do rađanja. A ima li išta lepše od rađanja? Ko je zaslužan za rađanje. U tom procesu najlakše je i najlepše muškarcu, a najveća muka na ženi - vi rađate, ne rađa muškarac", rekao je Nikolić.

On je poručio da umesto gradnje sigurnih kuća, treba izgraditi društvo koje će biti sigurna kuća za žene.

"I kad se slažete sa mužem i kad se ne slažete, vi treba da znate - nema sigurnije kuće od kuće u kojoj su vaša deca. Ali mi ćemo zato da nateramo muškarce da se ponašaju potpuno dugačije prema vama. Ne da se muškarcu oprosti sve, pa 'ajde da sklonimo ženu iz kuće, da joj nađemo neku sigurnu kuću. ’Ajde da sklonimo muškarca iz te kuće", rekao je on.

Iako je imao zakazane obaveze u okviru predizborne kampanje Tomislavu Nikoliću bilo je veoma teško da napusti ovaj skup, jer je bilo mnogo žena koje su želele da ga poljube, slikaju se sa njim, dobiju autogram.

NKPJ uz Tomislava Nikolića

Nova komunistička partija Jugoslavije izrazila je podršku predsedničkoj kandidaturi zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

U saopštenju, NKPJ pozvao je svoje članove, simpatizere i patriote da 3. februara, u drugom krugu predsedničkih izbora, glasaju za Nikolića.

Ta partija navodi da u potpunosti podržava stav predsedničkog kandidata SRS-a da Srbija nipošto ne treba da uđe u agresivni blok NATO-a, koji je, kako ocenjuje NKPJ, "sijamski blizanac Evropskoj uniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: