"I dalje se razgovara sa Rusima"

U Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije kažu da se i dalje razgovara sa ruskom stranom o detaljima energetskog sporazuma.

Izvor: Beta

Utorak, 15.01.2008.

14:41

Default images

Agenciji Beta u ministarstvu nisu mogli da saopšte detalje razgovora, niti su želeli da komentarišu pisanja lista Pregled da je 16. januara u podne krajnji rok do kada Vlada Srbije treba da se izjasni da li prihvata ili odbija ponudu ruske kompanije "Gasprom" za kupovinu 51 odsto Naftne industrije Srbije (NIS).

Prema pisanju Pregleda, ukoliko se Vlada Srbije do sutra ne izjasni o ruskoj ponudi, "Gasprom" će povući ponudu koju je dostavio Beogradu, a u tome kompanija ima podršku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Beogradski mediji ranije su objavili da su Rusi za kupovinu 51 odsto NIS-a ponudili 400 miliona evra u gotovini i 500 miliona evra direktnih investicija, a pristali su i da preuzmu sve dugove NIS-a koji idu i do 600 miliona evra.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je ruska ponuda "sramna i ponižavajuća" i da je minimalna cena za 51 odsto akcija NIS-a dve milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: