Policija dobila naredbu da puca

Nekoliko kenijskih policijskih službenika izjavilo da su naredili da se puca i ubije svako ko podstiče nasilje, prenosi AP.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2007.

12:50

Default images

Jedan službenik, koji je tražio da ostane anoniman zbog straha od osvete, rekao je da je ova naredba podelila policijske snage, jer mnogi policajci podržavaju demonstrante. Policija se sukobila sa hiljadama pristalica opozicije, koji su optužili predsednika Mvaija Kibakija da je na nelegalan način ponovo izabran.

Trojica službenicka policije su nezavisno jedan od drugog rekli AP-u da im je naređeno da pucaju i ubiju.

Portparol vlade je opovrgao da je izdata takva naredba.

Najmanje 124 žrtve nereda

Najmanje 124 osobe poginule su u neredima koji su izbili širom zemlje zbog spornih rezultata nedavno održanih predsedničkih izbora.

Situacija je kritična i u prestonici Najrobiju, gde je danas 15 ljudi ubijeno.

Policija je u predgrađu Najrobija, najvećoj sirotinjskoj četvrti Kiberi, upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante koji su postavili barikade na ulicama.

Kibaki je u nedelju položio zakletvu za svoj drugi petogodišnji mandat, dok lider opozicije Raila Odinga i njegove pristalice tvrde da je bilo izbornih prevara i traže novo prebrojavanje glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: