Miškovićeve trgovačke marže

B92 istraživao kolika je razlika u cenama pojedinih proizvoda u Deltinim prodavnicama i kod konkurencije.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2007.

07:42

Default images

Posle priloga u prekjučerašnjim vestima B92 o velikim maržama u Deltinim prodavnicama, koje su dostavili dobavljači, javili su se i građani koji su nezadovoljni velikim razlikama u cenama u Deltinim prodavnicama i minimarketima koji nisu u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Novinar B92 je istraživanje počeo u jednoj pekari, gde je jogurt platio 40 dinara, da bi zatim potražio isti taj artikal u prodavnici Miroslava Miškovića. U C marketu je cena tog jogurta 49 dinara. U obližnjem minimarketu novinar nalazi jogurt 10 dinara jeftiniji nego u Deltinim prodavnicama. Rečeno je da je nabavna cena jogurta 37 dinara, što znači da Delta zarađuje 12 dinara po jogurtu. "Građani bi trebalo da sledeći put dobro razmisle gde će i šta da kupe ako su razlike u ceni između Deltinih i ostalih prodavnica velike, ali opet tu dolazimo do priča da Delta ima prodavnice svude u Beogradu, pa je pitanje gde će oni moći da kupuju jeftinije", kaže Obradović, glavni urednik magazina Moja posla.

"Možda treba napraviti neko jako udruženje za zaštitu potrošača, pa da ono ukazuju na te previsoke marže ili da se sačeka izveštaj Komisije za zaštitu konkurencije jer, ako oni utvrde da Delta ima monopol, onda država mora da kazni tu kompaniju", kaže Obradović.

Za sada se ne zna kada će Komisija za zaštitu konkurencije završiti izveštaj i predočiti ga javnosti i Vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: