Srbija predala predsedavanje

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić predao šestomesečno predsedavanje Komitetu ministara SE Slovačkoj.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.11.2007.

11:56

Default images

Sumirajući rezultate tokom predsedavanja Srbije Komitetu u prethodnih šest meseci, Jeremić je rekao da se Srbija trudila da radi na promociji vrednosti za koje se zalaže SE, poboljšanju individualne bezbednosti, izgradnji tolerancije i jačanju saradnje SE i država Zapadnog Balkana.

Jeremić je posebno istakao da je tokom predsedavanja Srbije Komitetu uključen u rad i veliki broj nevladinih organizacija i delova civilnog društva, ukazujući na njihov značajan doprinos procesu jačanja demokratije.

On je naveo zadovoljstvo zbog aktivne uloge koju je Srbija odigrala u reafirmisanju ideje o Evropi kao zoni bez smrtne kazne.
Jeremić se posebno zahvalio generalnom sekretaru SE Teriju Dejvisu za pomoć koju je tokom prethodnih šest meseci pružio Srbiji, posebno na njegovom učešću u podizanju zastave Evrope 21. septembra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: