"DJINDJIC MORAO DA POSETI I ISLAMSKU VERSKU ZAJEDNICU"

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2001.

18:52

Default images
Predsednik Odbora Islamske zajednice za Novi Pazar Mustafa Fetic izrazio je u subotu "zaprepascenje" zbog toga sto je, kako kaze, premijer Srbije Zoran Djindjic ignorisao Islamsku versku zajednicu, javlja Beta. Fetic u pismu Djindjicu navodi da je predsednik Vlade Srbije boravak u Novom Pazaru "krunisao posetom manastiru Djurdjevi stupovi", a da se nije sastao s predstavnicima Islamske verske zajednice. "Ovim cinom ste pokazali da privilegujete Srpsku pravoslavnu crkvu u odnosu na Islamsku zajednicu, a time ste povredili osecanja preko 80 odsto stanovnika grada, koji su dobrim delom pokazali da zele da Vas vide kao predsednika svoje vlade", navodi se u pismu. Predsednik Odbora Islamske zajednice za Novi Pazar upitao je Djindjica "da li je u pitanju nesmotrenost, ili se radi o gestu koji ima za cilj neku poruku" i naveo da ocekuje objasnjenje od predsednika Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: