SNP I DALJE PROTIV UREDBE

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

18:21

Default images
Socijalisticka narodna partija ostaje pri odluci da ne podrzi Uredbu o saradnji sa Haskim tribunalom, izjavio je za Srnu portparol SNP Dragan Koprivica. "Sto se tice ministara iz SNP, njih je, prema odluci Izvrsnog odbora partije, na sednci Savezne vlade predstavljao ministar Miodrag Kovac, koji je imao obavezu da prenese stav SNP o nepristajanju na varijantu saradnje s Haskim tribunalom koja predvidja izrucenje jugoslovenskih drzavljana", rekao je Koprivica. On nije mogao da odgovori da li ova Uredba znaci i izrucenje Slobodana Milosevica Hagu, kao ni da li ce nakon donosenja Uredbe opstati koalicija DOS i SNP. "Informacije sa sednice Savezne vlade jos nisu dovoljno analizirane. Nezavisino od nacina donosenja Uredbe, pretpostavljamo da u SNP i DOS ima dovoljno ozbiljnih politicara kojima ce biti jasno da je opstanak Jugoslavije mnogo vazniji od donosenja jednog zakona ili bilo koje uredbe", naglasio je Koprivica. Prema njegovim recima, SNP je, uprkos nepruzanja podrske Uredbi i dalje raspolozena da se bori za demokratsku Crnu Goru u okviru demokratske Jugoslavije. "Mislimo da postoji dovoljan broj progresivnih snaga u DOS koji znaju da Jugoslavija ostaje, a zakoni dolaze i prolaze", zakljucio je Koprivica, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: