Beograd: Taksisti prekinuli protest

Neregistrovani beogradski taksisti, koji čekaju na upis u taksi-registar, obustavili su danas proteste.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2007.

16:09

Default images

Naime, oni su postigli dogovor sa predstavnicima gradskih vlasti. Taksisti i gradske vlasti usaglasili su da se poštuje odluka Ustavnog suda, koja garantuje pravo na rad i upis u registar 382 taksista. Reč je o onima koji su ispunili sve predviđene uslove.

Predsednik Udruženja neregistrovanih i registrovanih taksista Predrag Pezerović izjavio je Tanjugu da za danas najavljena protestna vožnja od Ušća do Skupštine grada nije održana jer je postignut dogovor sa članom Gradskog veća zaduženim za rešavanje problema upisa taksista Dejanom Malim.

On je precizirao da će 6. novembra na sednici Gradskog veća biti doneto rešenje o verifikaciji zaključka o postepenom upisu, prema kojem će se upisivati 30 taksista nedeljno.

Pezerović je istakao da je v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić uspeo da reši taj dugogodišnji problem.

Član Gradskog veća ponovo se izvinio Beograđanima koji su zbog protesta taksista ispaštali i dodao da, prema njegovom mišljenju, "cena u borbi za poštovanje Ustava i zakona u Srbiji ipak nije bila visoka".

Udruženje taksista optuživalo je gradske vlasti da primenjuju Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju koji je izmenjen 24. oktobra 2005, a prema kojem grad može da ograniči broj taksista. Udruženje je navelo da su svi koji čekaju na dozvole bili i pre toga prijavljeni, kao i da je 29. oktobra 2005. godine Ustavni sud osporio odluku gradskih vlasti o retroaktivnoj primeni zakona.

Dozvolu za obavljanje taksi delatnosti čeka oko 700 ljudi, od kojih 382 već ima pravosnažne sudske odluke za taksiranje, dok su ostali u različitim fazama sudskih postupaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: