DINDJIC: PROCEDURA ZA SARADNJU CE USKORO BITI PRONADJENA

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2001.

18:26

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic prilikom obilaska Hidro-meteroloskog zavoda rekao je da ce procedura za sprovodjenje saradnje sa Haskim sudom uskoro biti pronadjena, javlja izvestac Radija B92. "Mislim da imamo vrlo malo vremena, samo nekoliko dana, da taj problem resimo. Ako postoji jasna politicka odluka, onda cemo, nadam se, naci procedure da je sprovedemo", rekao je Djindjic, prenosi B92. Na pitanje da li ce se Amerikanci pojaviti na donatorskoj konferenciji ako zakon o saradnji sa Haskim tribunalom ne bude usvojen, premijer Djindjic je odgovorio: Ne, ako zakon ne bude usvojen, mislim da se nece pojaviti."

On je komentarisuci mogucnost da se Slobodan Milosevic pre 29. juna nadje u Hagu istakao da to ne zavisi bas od njega i dodao: "To je principijelno pitanje, da li mi kao zemlja ispunjavamo svoje medjunarodne obaveze, i da li mi kao politicko rukovodstvo stojimo iza toga. To je pitanje, i ako ga resimo jednoglasno onda sve to drugo sledi samo po sebi, i mislim da cemo i taj mali gubitak kredibiliteta koji je usledio u ovih poslednjih mesec dana nadoknaditi."

Komentarisuci bojazan branilaca Slobodana Milosevica da je spremljen helikopter za prebacivanje bivseg predsednika u Hag, Djindjic je rekao da "im se to pricinjava”. “Mislim da nema nikakvog razloga da u jednoj zemlji u kojoj postoje vlade, u kojoj postoje zakoni, se igramo macke i misa. Nema nikakvog govora o tome, ako bude doneta odluka ona ce biti doneta javno, i ona ce biti sprovodjena u skladu sa zakonom. Nikakvih otmica i nocnih letova u Srbiji nece ni biti, i nema potrebe da bude", rekao je Djindjic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: