ZA PETAK ODLOZENA SEDNICA SAVEZNE SKUPSTINE

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2001.

23:04

Default images
Predsednik Veca gradjana Skupstine SRJ Dragoljub Micunovic izjavio je za Radio B92 u sredu uvece da ce sednice oba veca jugoslovenskog parlamenta, na kojima ce se raspravljati o zakonu o saradnji sa Haskim tribunalom za ratne zlocine, biti odlozena za petak kako bi DOS i Socijalisticka narodna partija razgovarali o novim resenjima u zakonu. Govoreci o toku sastanka predstavnika DOS-a i SNP-a koji je odrzan u sredu popodne, Micunovic je rekao da je pred odluku da se zakon povuce iz skupstinske procedure dosla inicijativa iz SNP-a za drukciju formulaciju koja bi regulisala pitanje saradnje sa Hagom i izrucivanja na zadovoljavajuci nacin. “Medjutim, pred kraj sastanka smanjili su se izgledi da cemo usvojiti tu formulaciju koja je na pocetku izgledala prihvatljiva. Ukoliko sutra ne nadjemo resenje, povucicemo zakon iz procedure. Bilo bi bolje da nadjemo zajednicki jezik i da na miru odrzimo sednicu u petak. Cetvrtak cemo posvetiti kontaktima i medju poslanickim grupama DOS-a i SNP-a i unutar DOS-a i SNP-a", rekao je predsednik veca gradjana.

”Ukoliko ne budu uspesni pregovori sa SNP-om jedna od mogucnosti je da savezna vlada donese odredjeni pravni akt”, kaze Micunovic, ali naglasava da je to samo jedna od mogucnosti. “Koja ce od tih mogucnosti biti usvojena ne mogu reci - to je u ovom trenutku jos u raspravi. Ima resenja koja bi to vise ostavljala odlukama republickih vlada, a ima i onih koja bi pokusala da putem ratifikacija nekih ugovora to rese bez nekih velikih debata. U svakom slucaju moracemo brzo da nadjemo resenje kako bismo otklonili spor izmedju nas i medjunarodne zajednice, ali, nazalost, to vise nece biti vezano za donatorsku konferenciju”, rekao je Micunovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: