DOS CE DONETI ZAKON NA NIVOU SRBIJE

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2001.

18:36

Default images
Sef poslanicke grupe DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je u utorak da DOS nece menjati predlog Zakona o saradnji s Haskim sudom i da ce ovaj zakon biti donet na nivou Srbije. “Ukoliko to SNP ne zeli na nivou savezne drzave, mi cemo to uraditi na nivou Srbije, jer su konsekvence politike koja se vodi na nivou savezne drzave, konsekvence koje se iskljucivo vezuju za Srbiju”, rekao je Jovanovic.

Pred sednicu Savezne skupstine na kojoj ce se raspravljati o Zakonu o saradnji s Haskim sudom, lideri DOS iznose potpuno suprotne prognoze. Ministar pravde Vladan Batic najavljuje mogucnost osamostaljivanja Srbije, dok u DSS smatraju da postojanje savezne drzave ne dolazi u pitanje. Republicki poslanik DSS Dragan Jocic tvrdi da ce biti pronadjeno resenje. “Ja mislim da ce opstati SRJ, to znaci da ce naci resenje koje ni u kom slucaju nece povrediti suverenitet ove zemlje”. Cedomir Jovanovic se slaze da nece biti ugrozena savezna drzava, ali kaze da ukoliko se ne usvoji ovaj zakon, nece opstati koalicija na saveznom nivou. “Ne bi bilo moguce voditi zajednicku politiku u vremenu koje ce uslediti ukoliko stavovi budu medjusobno suprostavljeni, niti ce ljudi koji su sada u Saveznoj vladi na tako nesto pristati”. Predsednik Nove demokratije i ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic izjavio je Radiju B92 u Becu da iz zakona o saradnji s Haskim tribunalom ne moze biti iskljucena odredba o izrucenju jugoslovenskih drzavljana Hagu i ocenio da je negativan stav SNP o ovom zakonu prouzrokovan sukobima u toj stranci. Reagujuci na izjave da medju poslanicima SNP u Saveznoj skupstini ima podela kada je Zakon o saradnji s Hagom u pitanju, portparol crnogorskih socijalista Dragan Koprivica u izjavi za B92 kaze da takve vesti spadaju u domen naucne fantastike. “Ova odluka je formirana na osnovu apsolutne vecine clanstva i tu ne postoji nikakva dilema”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: