BULATOVIC O PREDLOGU ZAKONA O HASKOM SUDU

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2001.

21:38

Default images
Uoci sednice Savezne Skupstine, na kojoj treba da bude razmatran sporni Predlog zakona o saradnji s Haskim tribunalom, predsednik SNP Predrag Bulatovic najavio je da bi drzavnu krizu, ukoliko zbog odbijanja te stranke da glasa za postojeci nacrt DOS dovede u pitanje federalnu zajednicu, trebalo resiti odrzavanjem referenduma u Crnoj Gori, a ako treba i u Srbiji. On je za B92 precizirao da "misli da SRJ nije ugrozena nesaglasnoscu SNP i DOS". "Ali ako se forsira pitanje opstanka SRJ, ja sam skloniji da odgovor trazimo odgovor na pitanje kako da izadjemo iz drzavne krize, ako ona uopste bude prisutna. Trebalo bi zavrsiti rad na Platformi o preuredjenju Federacije i ponuditi vidjenje koje bi moglo da ide na referendum u Crnoj Gori, a po potrebi i u Srbiji. najbolje bi bilo da se kriza na saveznom nivou prevazidje dogovorom DOS i SNP, bez stabilizacije Savezne vlade", rekao je Bulatovic.

Sef poslanicke grupe DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je da DOS nece menjati predlog Zakona o saradnji s Haskim sudom i najavio da ce on biti donet na nivou Srbije. Ovu mogucnost Bulatovic je prokomentarisao recima da "je nesporno da SNP ovaj zakon nece izglasati u saveznom parlamentu". "Opcije koje se pominju su izlaz iz corsokaka, ali za tim nije bilo poterbe. Ono sto je SNP predlagala moglo je biti prihvaceno pre mesec dana, ali DOS to hoce to je njihova stvar. Pitanje je sta nakon toga. Ja sam za to da i DOS i SNP shvate da je ovo bila jedna nuzna koalicija, radi opstanka SRJ, i da nju treba odrzati, imajuci u vidu i ovaj nesporazum. Nesporazumi su tu da bi se prevazisli, ako je to moguce", zakljucio je Bulatovic. Jovanovic je rekao da, ukoliko se ne usvoji postojeci predlog, nece opstati koalicija na federalnom nivou, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: