Jasnić: Tender bacanje para

Direktor Univerzijade Beograd Siniša Jasnić kaže da bi raspisivanje tendera za nabavku opreme za srpske predstavnike bio bacanje para

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.09.2007.

15:08

Default images

On je rekao i da je to bilo nemoguće. "Niko u svetu ne raspisuje tender za sklapanje sponzorskih ugovora. Zašto trošiti novac? Menadžer, naravno, snosi odgovornost za eventualnu lošu procenu tržišne vrednosti", rekao je Jasnić na seminaru Teniskog saveza Srbije o značaju marketinga u sportu.

Ugovor o nabavci odeće i obuće, vredan 250.000 evra, Univerzijada Beograd, kao organizator tog takmičenja za 2009. godinu, potpisala je bez tendera s hrvatskim Varteksom, koji je srpske sportiste oblačio i na ovogodišnjoj Univerzijadi u Bangkoku.

Ministarstvo finansija Srbije najavilo je da će Budžetska inspekcija razmotriti to sponzorstvo, jer je posao sklopljen mimo tendera.

Jasnić je naveo i da Univerzijada Beograd nije bila u mogućnosti da raspiše tender, jer je novac od Vlade Srbije i Grada Beograda dobila krajem jula, pa nije bilo vremena, jer procedura za raspisivanje tendera traje najmanje 30 dana, a ovogodišnja Univerzijada u Bangkoku se održala u avgustu.

"Ministarstvo finansija je saopštilo da je Univerzijadi isplatilo 260 miliona dinara, iako smo mi dobili samo 60 miliona. Ministarstvo, takođe, nije pomenulo da je iz ovogodišnjeg budžeta za naše preduzeće predviđeno 360 miliona", dodao je Jasnić.

Direktor Univerzijade Beograd je naveo i da glavni grad Srbije nije spreman za održavanje te manifestacije.

"Planirana je izgradnja tri i rekonstrukcija 46 objekata, ali svi radovi kasne. Ne organizujemo mi Univerzijadu samo da bi osvojili medalje, već i da bi stekli uslove za stvaranje naslednika naših uspešnih sportista... Naše društvo, nažalost, ne gleda pozitivne stvari, već se zasniva na aferama", naveo je Jasnić.

Otac tenisera Novaka Đokovića, Srđan, potom je ustao iz publike, seo za govornicu i dešavanja u vezi sa organizacijom Univerzijade nazvao sramnim.

"Ovo što sam čuo za mene je šok. Sramota je sve ovo što se dešava. Dajte da Univerzijadu organizujemo kao treba. Sport je, ipak, najbolji izvozni proizvod Srbije", rekao je Srđan Đoković.

Protiv ugovora sa Varteksom, čiju su moguću dobit u Univerzijadi Beograd procenili na tri miliona evra, a hrvatski mediji na pet miliona, pobunila se i Unija tekstilnih proizvođača Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: