Jočić o 100 dana svog rada

Ministar policije Dragan Jočić zadovoljan je radom tog ministarstva u proteklih sto dana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2007.

11:47

Default images

On kaže da je intenzivnom borbom protiv svih oblika kriminala obezbeđeno stabilno stanje bezbednosti i lična i imovinska sigurnost građana. Jočić je rekao da je time nastavljen kontinuitet uspešnog rada MUP-a tokom protekle četiri godine, naglašavajući da su na meti policije posebno bile organizovane kriminalne grupe svih profila.

On je, na konferenciji za novinare povodom sto dana rada Vlade Srbije, naglasio da je MUP postao pouzdan i siguran partner i međunarodnim policijama, ne samo u okruženju nego i u svetu.

Navodeći jedan od primera uspešnog rada, Jočić je rekao da je u proteklih sto dana razbijeno šest potpuno novih organizovanih kriminalnih grupa, koje su oštetile državu za više od 50 miliona evra prilikom nelegalnog uvoza naftnih derivata, krađe i preprodaje automobila u inostranstvu.

Ministar policije je prezicirao da su uhapšene 92 osobe koje su sačinjavale tih šest grupa, ukazujući da je istovremeno srpska policija postigla odlične rezultate i u suzbijanju nelegalne trgovine narkoticima.

Jočić je rekao da je presečeno devet krijumčarskih kanala narkotika i zaplenjeno 262 kilograma raznih vrsta narkotika, među kojima je bilo i oko 100 kilograma heroina.

On je zadovoljan uspešnom borbom protiv krijumčara narkotika, precizirajući da su u toj oblasti razotkrivene tri organizovane grupe sa 29 članova sa područja Smedereva i Novog Sada, koje su narkotike prodavale i na području Švedske i Danske.

Jočić je rekao da su u oblasti suzbijanja krijumčarenja ljudi, u saradnji sa policijama država okruženja, takođe postignuti značajni rezultati, precizirajući da su samo u jednoj akciji uhapšene 43 osobe koje su organizovale taj nelegalan posao.

Osvrnuvši se na situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti na području tri opštine na jugu Srbije, Jočić je rekao da je stanje bezbednosti u toj zoni stabilno, ali i upozorio da je zbog dešavanja u okruženju neophodno zadržati snage bezbednosti na sadašnjem nivou.

Ministar policije je najavio i donošenje više novih zakonskih rešenja iz delokruga rada MUP-a, kao što su Zakon o državljanstvu i Zakon o putnim ispravama, ističući da je u pripremi i Zakon o azilu.

Rad na hvatanju haških begunaca neprekidno traje

Jočić takođe naglašava i da saradanja sa Hagom mora da se završi.

Prema njegovim rečima akcija potrage za haškim beguncima neprekidno traje i Beograd je čvrst u nameri da ispuni međunarodne obaveze prema Haškom tribunalu:

“Sve zavisi od obaveštajnih rezultata i bezbednosnih službi MUP-a. Skoro svake nedelje je sednica Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom gde se razmenjuju informacije. Ne smemo da zaboravimo da je ta saradnja potpuno neophodna", kaže on.

"Moramo da nagovestimo da je Srbija do sada pokazala da ima želju, ima volju i da je spremna da u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom. Ali opet moram da kažem da je Srbija neopravdano, da joj se neopravdano stavlja ili bolje reći neprovereno stavlja na teret da su svih haški optuženici kod nje. U pogledu poslednjih haških optuženika dokazali smo i saradanjom i informacijama da ipak oni mogu biti i van Srbije”, dodaje Jočić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: