Neonacisti organizuju marš u NS

Ni nekoliko dana pošto je Radio 021 objavio da srpski neonacisti planiraju marš, nema reakcije organa ili zvaničnika.

Izvor: Radio 021

Utorak, 11.09.2007.

10:46

Default images

Novosadski Radio 021 objavio je pre nekoliko dana da srpski neonacisti planiraju da 7. oktobra organizuju marš u centru Novog Sada, a na tu informaciju nije reagovala nijedna državna institucija ili druga ustanova niti bilo koji zvaničnik.

Na nekoliko neonacističkih i desničarskih sajtova postavljen je poziv za okupljanje pod imenom "Srpski marš, marš za jedinstvo Srbije", a posetioci foruma se savetuju kako da dođu u Novi Sad i šta da ponesu.

Poziv neonacistima prvo se pojavio na blogu Gorana Davidovića, osuđenog pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj. U pozivu stoji da se marš organizuje kao protest protiv cepanja Srbije i protiv svih oblika autonomaštva, separatizma, sektašenja i podela.

Organizatori skupa su, kako se navodi, srpske patriote koje su u martu ove godine održale i memorijalni skup u Beogradu povodom osam godina NATO-bombardovanja Srbije.

U pozivu se navodi da su planirani okupljanje kod spomenika Jaši Tomiću i polaganja venca i šetnja centrom grada do Trga slobode, gde bi bilo održano nekoliko govora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: