Pomor ribe u Tisi kod Sente

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine registrovala je danas uginiće ribe u reci Tisi, ispod Sente i nizvodno ka Bečeju.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

21:22

Default images

Šef odseka za ribarstvo u Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine Vesna Mitrović rekla je agenciji Beta da je inspektore o uginuću ribe obavestio Ribolovački savez Vojvodine, ali da još nije poznato kolika količina riba je uginula.

Ona je kazala da se pretpostavlja da odgovornost za uginuće ribe snosi šećerana u Senti koja je pre dva dana krenula u kampanju prerade šećerne repe i koja otpadne vode ispušta direktno u reku.

Prema njenim rečima, postoji mogućnost da deo odgovornosti snosi i obližnja fabrika kvasca, koja otpadne vode ispušta u kanal koji se nalazi nekih 200 metara od reke Tise.

Mitrovićeva je kazala da je mesto uginuća ribe obišao republički inspektor za ribarstvo i republički vodoprivredni inspektor, kao i pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine.

Dodala je da su uzorke vode uzeli i Republički hidro-meteorološki zavod Srbije i Zavod za javno zdravlje Subotice, a da će u skladu sa nalazima biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

Izrazila je očekivanje da će preliminarni rezultati analiza biti gotovi u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: