Akcija dojenja na Zemunskom keju

Udruženje Roditelj ukazuje na podatak da manje od 20 odsto majki u Srbiji hrani bebe svojim mlekom.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2007.

15:04

Default images

Ovogodišnja akcija "Dojite s ponosom" ima za cilj informisanje trudnica i mladih majki o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorođenčad, kao i na ukazivanje na dojenje u javnosti, o čemu kod nas još važe brojne predrasude.

Svetska asocijacija za promociju dojenja tokom ovogodišnje Nedelje dojenja ukazuje na značaj ranog stavljanja bebe na mamine grudi, poželjno najkasnije jedan sat po rođenju.

Takvo postupanje, prema mišljenju stručnjaka, može da sačuva život milion beba.

Od dobrog početka u velikoj meri zavisi i uspešno dojenje, zbog čega udruženje Roditelj apeluje na sva porodilišta u Srbiji da odmah po rođenju stave bebu tamo gde joj je najlepše, na majčine grudi.

Udruženje Roditelj u subotu, 4. avgusta, u 18.00, organizuje akciju dojenja beba na Zemunskom keju kod hotela Jugoslavija i poziva sve majke koje doje bebe da im se priključe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: