ANDJELKOVIC O SASLUSANJIMA I HAGU

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2001.

15:35

Default images
Generalni sekretar Socijalisticke partije Srbije Zoran Andjelkovic nije zeleo da komentarise saslusanja funkcionera SPS i JUL, napominjuci da to ne bi doprinelo radu pravosudnih organa. “Mi smo protiv mesanja politickih partija u rad pravosudja”, rekao je Andjelkovic u cetvrtak na konferenciji za novinare. On je kao korisnu ocenio posetu predsednika Vojislava Kostunice Vasingtonu i ukazao na ogromne razlike u politici nove i stare americke administracije. Upitan da li smatra da je posle ove posete realnija mogucnost da Slobodan Milosevic odmah posle usvajanja Zakona o saradnji s Haskim tribunalom bude izrucen tom sudu, Andjelkovic je rekao da “je ubedjen u to da savezni parlament nece podrzati izrucenje gradjana SRJ Tribunalu”. “Jedno je saradnja s Tribunalom i ispitivanje pojedinacnih zlocina, ali milsim da Savezna skupstina nece usvojiti osudjivanje onih koji su branili zemlju. Kada je rec o izjavama Kostunice, moram reci da one nisu precizne i da se ne moze izvesti jasan zakljucak o tome da li je Hag poslednja rupa na svirali ili prioritet”, kaze Andjelkovic.

Generalni sekretar SPS je, povodom izvestaja Vladine Komisije o zloupotrebama u privredi i finansijama, rekao da su finansijski policajci tokom kontrole rada pojedinih institucija i preduzeca sami govorili da imaju nalog da za odredjene ljude nadju nesto za krivicnu prijavu. Andjelkovic je, medjutim, naveo da SPS nikada nece stati iza ljudi koji su zloupotrebili sluzbeni polozaj, napominjuci da kada se govori o deviznim dacunima u inostranstvu treba razlikovati dve stvari. “Pricu o zloupotrebi polozaja, koja se pretvorila u jednu harangu, ne treba mesati sa stvarnim zloupotrebama iza kojih mi nikada necemo stati”, rekao je Andjelkovic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: