Protest radnika Metalca

Oko 100 bivših radnika preduzeća "Metalac" iz Kuršumlije protestovalo je danas ispred fabričke kapije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 09.07.2007.

14:41

Default images

Oni traže da im se isplate zaostala minimalna primanja. Bivši radnici preduzeća "Metalac" u Kuršumliji traže svoja primanja iz 2004. godine. Delegacija radnika je razgovarala sa stečajnim upravnikom preduzeća, od koga su zatražili da im se zaostale zarade isplate iz stečajne mase.

"Mi tražimo da nam se isplate minimalni lični dohoci koji u proseku iznose po 50.000 do 60.000 dinara po radniku", rekao je novinarima Jovica Milošević, bivši radnik "Metalca".

"Osim stalnih obećanja, mi do sada nismo dobili ništa, pa čak nismo uspeli da naplatimo ni minimalce iz 2003. godine iako imamo izvršne presude", rekao je on.

Okupljeni radnici su se nakon višesatnog protesta razišli i dogovorili da za nedelju dana ponovo organizuju protest ispred fabričke kapije.

Preduzeće "Metalac" iz Kuršumlije je u stečaju od januara 2005. godine. Nedavno je za 25 milona dinara fabriku kupilo preduzeće "Jugokop" iz Beograda, ali novi vlasnik još nije preuzeo upravljanje firmom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: