Skupština i dalje o budžetu

U Skupštini Srbije još traje rasprava o amandmanima na predlog budžeta za 2007. a očekuje se da će se tokom noći i glasati o budžetu.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2007.

16:48

Default images

Na predlog budžeta podneto je oko 60 amandmana, a ostalo je da se razmotri još dvadesetak. Najviše amandama podneli su poslanici opozicije koji su najavili da će glasati protiv budžeta, ocenjujući da nije ni socijalan ni razvojni, već da je inflatoran.

Sednica se ne prenosi direktno zbog toga što je na drugom kanal RTS-a emitovana odbojkaška utakmica, a potom prenos Budvanskog festivala.

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić najavio da će rasprava ipak biti emitovana, ali u odloženom prenosu.

O Vladi posle Skupštine SE

Kosovo i Hag bili su povod da poslanici Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije traže raspravu o poverenju Vladi.

Iako je bilo predviđeno da o kabinetu Vojislava Koštunice rasprava bude vođena odmah po izglasavanju budžeta, ta sednica će biti održana tek za desetak dana zbog obaveza šefova poslaničkih klubova u međunarodnim organizacijama.

Šefovi poslaničkih klubova dogovorili su se da pomere sednicu na kojoj bi se raspravljalo o poverenju Vladi za 10 dana, zbog održavanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Po povratku delegacije Skupštine Srbije iz Strazbura, povešće se rasprava o poverenju Vladi. Radikali tvrde da im nije bitno kada će biti održana ta sednica jer su spremni za raspravu.

"Mi ćemo govoriti o Haškom tribunalu, o hapšenju Tolimira, o kršenju ljudskih prava u Srbiji, ali i o Kosovu, kriminalu i korupciji, o svim problemima u državi", rekao je Aleksandar Vučić iz SRS-a.

"Da li će to biti za tri dana ili osam dana, mislim da je svejedno, s tim da će vlastima biti teže što je to kasnije jer svaki dan postoji nešto novo što možete da im stavite na teret", kaže Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: