Iz budžeta za Kosovo 5,4 milijardi

Vlada Srbije odlučila da za Kosovo iz budžeta izdvoji dodatna sredstva, 5,4 milijardi dinara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2007.

18:16

Default images

Tom odlukom Vlade ne povećavaju se ukupni budžetski rashodi Srbije i ona ne dovodi do dodatnog produbljavanja deficita, već do preciziranja namena sredstava koja su u budžetu, rekao je potpredsednik Vlade Božidar Đelić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Očekuje se da će od tih sredstava za infrastrukturne projekte biti upotrebljeno 1,4 milijardi dinara, naveo je Đelić i dodao da će to omogućiti bolji život građanima na Kosovu.

Vlada je uz taj zaključak odredila da ministar zadužen za Nacionalni investicioni plan Dragan Đilas u roku od 15 dana obezbedi da sva ministarstva u svojim razdelima odrede minimalnu sumu za infrastrukturne projekte na prostoru Kosova, ukupno 880 miliona dinara. Đelić je rekao i da je Vlada odredila da će sredstva NIP-a za Kosovo u ovoj i narednoj godini iznositi minimalno 2,2 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: